Bob Sinnaeve: "Tijdens TaZ boek ik mijn vakantie in eigen stad"

05/08/16 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Ongeveer. 40% van de TaZ-bezoekers zijn Oostendaren: autochtonen, aangespoelden en tweedeverblijvers. Zoals zo velen onder hen neemt ook geboren Oostendenaar Bob Sinnaeve vakantie in eigen stad tijdens TaZ.

Bob Sinnaeve: "Tijdens TaZ boek ik mijn vakantie in eigen stad"

De podiumtechnicus van Vrijstaat O. boekt tijdens TaZ 10 dagen Oostende. "Ik ben er bij vanaf de eerste editie toen nog veel voorstellingen en optredens gratis waren", herinnert Bob zich. "Een aantal jaren geleden heb ik met de gedachte gespeeld om mij als TaZ-vrijwilliger op te geven. Maar dat bleek niet te rijmen met mijn honger naar het Jong Theaterwerk en muziek. Zo heb ik dit jaar 29 tickets gekocht. Dat betekent dus gemiddeld per dag 3 optredens. Zeg maar een dagtaak. Nee, klassiek toneel en literatuursessies laat ik aan mij voorbijgaan. Je kunt niet alles volgen. Bijgebleven is mij de performance 'When everything is human, the human is an entirely different thing' van Wild Vlees. Veel acteurs en actrices die hier als student hun eerste optredens hadden zijn nu vaste waarden in het theatercircuit."

En natuurlijk heeft Bob oog voor de techniek achter zoveel optredens. ""Die is veel meer professioneel geworden. En natuurlijk is de high tech accommodatie van de zalen in C.C. De Grote Post een formidabele aanwinst voor de klassieke gezelschappen. Al hebben de locaties-op-verplaatsing dan weer de charme en troeven van een originele omkadering die veelal ook de stukken daar helpen dragen. Nog meer dan vroeger in de Kaaistraat of op het Stationsplein is Café Koer nu het epicentrum van TaZ. Wat ik wel mis is het straattheater waarbij vroeger ook de niet TaZ-ganger toch betrokken werd bij het evenement en heel de stad TaZ kleurde."

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!