Blush! uit Izegem zingt het al tien jaar uit

Op de foto van links naar rechts: Kaat Desimpel, Marleen Desoete, Lieve Beheydt, Greet Vanfleteren, Shirley Sintobin, Marcella Cuppens, Els Aerbeydt, Sabine Latré, Sophie Petillion en Marleen De Visscher. © (Foto LVDM)
Redactie KW

Op een warme septemberavond smeden zes dames plannen om samen aan het zingen te slaan. Nu tien jaar later staan ze op de planken van kasteel Wallemote voor een jubileumconcert.

Marcella Cuppens, één van de dames had al ervaring met het leiden van een vocaal ensemble in het verre Limburg. Shirley Sintobin vond dan weer dat het tijd was om hetzelfde te doen in haar nieuwe thuisbasis Izegem. Een klein groepje enthousiastelingen sprong mee op de kar en voor iedereen het goed en wel besefte werd er een eerste optreden toegezegd in het Kasteel van Melle. Na het optreden kwam een wijntje op tafel terwijl de dames broedden op een naam voor de groep. Enkele uurtjes en eveneens wijntjes later verscheen een rode gloed op de wangen… Blush was geboren!

“We brengen hedendaagse Nederlandstalige liederen en popmuziek a capella met twee tot zes stemmen. Marcella maakt de muzikale bewerking, aangevuld met de poëtische omkadering van Lieve Bruynooghe en Shirley.” Jaar in jaar uit wordt er gerepeteerd in het repetitiehuis op de Dam in Emelgem.

“Tijdens de oorlog diende dit huis als uitvalsbasis voor het Emelgemse Kerelskoor en Engelse soldaten die hier muziek maakten en toneel speelden. Twee van onze dames zijn trouwens getrouwd met een lid van het Kerelskoor wat onze verwevenheid nog meer benadrukt, we speelden trouwens samen al eens een vollemaanconcert aan de Mariagrot in Emelgem. We repeteren hier tweewekelijks, enkel in de vakantiemaanden niet.”

Tinnen jubileum

De opstelling van het ensemble wijzigt nu en dan, maar Marcella en Shirley blijven de vaste fundamenten van de groep. Blush! heeft al een mooi traject heeft afgelegd. Zo mogen ze bijvoorbeeld al een concert samen met Leo XIII, Vlaanderen Feest en een optreden bij The Last Post in Ieper op hun conto schrijven. “We lieten ons zelfs al verleiden om samen met het Spiegeltheater een toneelvoorstelling te spelen waarin wij een nonnenkoor in vertolkten”, klinkt het.

Een tinnen jubileum laat je natuurlijk niet zomaar voorbijgaan en daarom organiseert Blush! een concert op Izegemse bodem. De optredens vinden plaats in kasteel Wallemote op 10 februari met opvoeringen om 15 en 20 uur en op 11 februari om 16 uur. Een ticket kost 10 euro, glaasje cava na de voorstelling van 20 uur inbegrepen, koffie en gebak voor de voorstelling van 16 uur (vanaf 15 uur). Het muzikale luik staat onder leiding van Marcella Cuppens. De poëtische touch krijg je geserveerd door Lieve Bruynooghe en Shirley Sintobin.

Info: www.veblush.be

(LVDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier