Blauwbleus uit Haringe is Cultureel Ambassadeur 2015 van Poperinge

Het bluesfestival Blaublues werd zaterdagavond uitgeroepen tot Cultureel Ambassadeur 2015 van Poperinge. © MD
Redactie KW

Het bluesfestival Blaublues, dat sinds zestien jaar wordt georganiseerd in Poperinges kleinste deelgemeente Haringe, werd zaterdagavond uitgeroepen tot Cultureel Ambassadeur 2015 van Poperinge. Zij volgen cabaretier Ygor uit Poperinge op.

De titel wordt gegeven aan een persoon, vereniging of organisatie die voor Poperinge een nationale of internationale uitstraling heeft. Blaubleus is erg gekend in het genre, en heeft jaarlijks grote Amerikaanse namen op de affiche. Het festival is steeds ruim op voorhand uitverkocht.

De prijs in de categorie Jeugd – Opkomend talent ging naar singer-songwriter en gitarist Michiel ‘Mitch’ Buseyne, eveneens uit Haringe. Midas Vandevyvere, drummer bij trashmetalband Infantile en bij rapper PJ Noppe, werd tweede. De derde prijs ging naar culturele duizendpoot Laura Vandewynckel, die vorig jaar doorbrak met haar animatiefilm ‘Paradise’. De kortfilm werd op een tiental festivals, waaronder dat van Cannes en Toronto vertoond, en behaalde heel wat prijzen. Onlangs was de prent te zien op Canvas.

De titel van Meest Verdienstelijke Poperingenaars ging naar de rederijkerskamer Langhoirs Victorinen, die reeds 525 jaar bestaat, en daarmee de oudste culturele vereniging van Poperinge is. Jaarlijks brengen zij nog toneel en monologen. De Langhoirs Victorinen krijgen binnenkort een eigen straatnaam in de Hoppestad. (AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier