Blankenbergse klaar voor battle in The Voice

De Blankenbergse Dina Boshra neemt het op tegen Jamilla uit Stabroek. (Foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

Na de blind auditions krijgen we nu de battles geserveerd in The Voice van Vlaanderen. Bij de West-Vlamingen mag Dina uit Blankenberge de spits afbijten.

De 19-jarige Dina uit Blankberge en de 20-jarige Jamilla uit Stabroek uit team Regi komen ondertussen heel goed overeen met elkaar, dus tegen elkaar battlen vinden ze niet zo leuk. Maar Regi vindt hen de twee kandidaten uit zijn team met het meeste durf, dus hij verwacht van hen dat ze de boksring helemaal afbreken met ‘Roar’ van Katy Perry. Tijdens haar auditie had Dina nog last van laryngitis, maar nu gaat ze er voluit voor: “Ik wil echt wel door. De liveshows, da’s mijn doel. Ik ga daar dan ook voor vechten”. En die vechtlust voelt Jamilla zeker: “Dina is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ik wil heel graag deze Battle winnen, dus ik geef me zeker niet gewonnen”. Het wordt een moeilijke keuze voor Regi.

Na deze eerste Battles hebben de coaches met pijn in het hart al moeten afscheid nemen van een aantal talenten in hun team. Sommigen hebben misschien ook al iemand nieuw mogen verwelkomen, want net als vorig jaar zijn er de steals. Elke coach kan immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach.

Momenteel dingen nog vijf West-Vlamingen mee naar dat felbegeerde ticket voor de liveshows en uiteindelijk de titel. Team Axelle heeft geen enkele West-Vlaming in haar team zitten, Koen slechts ééntje: Agnes De Raeve uit Oostrozebeke. Ook in Team Regi zit dus één iemand die de West-Vlaamse eer hoog kan houden. In Team Bent zijn er drie West-Vlamingen: Roberto Pakal uit Middelkerke, Lindsey De Bolster uit Jabbeke en Demi Eestermans uit Roeselare. Vooral voor die laatste zijn de verwachtingen hooggespannen. Zij werd tijdens haar audities al gebombardeerd tot favoriete.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 21 maart om 20.35 uur op VTM.