Blankenberge erg tevreden over kijkcijfers Zomerhit en TOTZ

Redactie KW

“Zomerhit en Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien brachten deze zomer niet alleen duizenden extra dagtoeristen naar Blankenberge. Uit recent vrijgegeven kijkcijfers blijkt dat ook de tv-uitzendingen van de beide programma’s in Vlaanderen massaal werden bekeken. De stad Blankenberge is uiterst tevreden”, aldus schepen van cultuur & media Philip Konings.

“Tijdens de uitzending van Zomerhit stemden gemiddeld 691.000 Vlamingen af op Eén. De uitzending van Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien werd bekeken door gemiddeld 866.000 kijkers. Dat betekent dat veertig percent van de tv-kijkende Vlamingen Blankenberge te zien kreeg!”

“Dat betekent dat we erin geslaagd zijn onze badstad volop in de spots te zetten en op een positieve manier aan de buitenwereld te presenteren. De media-aandacht die werd gegenereerd, is promotioneel nog veel belangrijker dan de publieksopkomst op het moment van de opname. Tijens de wintermaanden zullen de beelden trouwens nog in andere uitzendingen worden verwerkt. Het effect zal dus finaal nog groter zijn dan het onmiddellijke resultaat op de beide uitzenddata zelf.”

Ook de publieksopkomst voldeed voor beide evenementen ruimschoots aan de verwachtingen, aldus Philip Konings. “Nagenoeg 12.000 mensen woonden de opname van TOTDSOTZ bij. Het evenementenplein van Zomerhit werd met een gelijkaardig aantal kijklustigen gevuld.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier