Black Tolex uit Anzegem wint eerste voorronde Westtalent

Black Tolex stoot door naar de finale. © Foto ICK
Redactie KW

De band Black Tolex uit Anzegem is zeker van een plaats in de finale op 7 november in het Entrepot in Brugge. Eraserhead, Momma Said So en Uncle Wellington’s Wives kregen een wildcard en maken nog kans op een plaats in de finale.

In concertzaal De Kreun in Kortrijk vond zaterdagavond 3 oktober de eerste voorronde van Westtalent plaats. Zes bands streden er om een plaats in de finale. Die finale zal uitmonden in drie winnaars.

Black Tolex, Clear Season, Eraserhead, J. Keens, Momma Said So en Uncle Wellington’s Wives werden aangemoedigd door een talrijk opgekomen publiek.

“Als muziekliefhebber van alternatieve genres vind ik het een ideale gelegenheid om jonge groepen aan het werk te zien”, hoorden we bij de 47-jarige Henk Maes uit Zwevegem. “Bovendien is De Kreun ook akoestisch een heel goede zaal om in te musiceren.”

“Westtalent heeft me altijd al geïnteresseerd”, klinkt het dan weer bij de 24-jarige Kimberly Velghe uit Ooigem. “Ik hoop dat Black Tolex doorstoot naar de finale omdat ze heel energieke muziek brengen.”

Wie nog andere bands wil beluisteren in de volgende drie voorrondes kan voor meer info terecht op http://www.westtalent.be of op de Facebookpagina.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier