Black Slate is eerste topper voor Afro C Festival in Bredene

Redactie KW

Op 7 en 8 augustus wordt in Bredene voor de 18e keer het gratis Afro C Festival georganiseerd.

Dit kleurrijke en exotische festival is uitgegroeid tot één van de grootste evenementen aan de Belgische kust. In 2014 werden meer dan 25.000 bezoekers geteld over twee dagen.

Maandag kondigt het Afro C Festival zijn eerste naam aan voor de editie van 2015. De legendarische rootsreggae band Black Slate (UK) staat deze zomer voor een exclusief concert op de Bredense planken. Black Slate maakte in 2014 een geslaagde comeback met het bijzonder enthousiast onthaalde album ‘World Citizenship’. Na een stilte van 20 jaar werd dit comebackalbum, dat ook scoorde in heel wat eindejaarslijstjes, opgenomen waarna het opnieuw het idee kwam om live te gaan spelen. Black Slate, ontstaan in 1974, is een van de zeldzame reggaebands die het tot de hitlijsten schopte. Nummers als ‘Amigo’ en ‘Sticks Man’ behoren dan ook tot het collectieve geheugen.

Frontman Anthony Brightly toont zich alvast verheugd om terug naar België te komen voor dit exclusieve concert. Het was namelijk in ons land dat Black Slate eind jaren zeventig voor het eerst werd opgepikt door het grote publiek.

Afro C Launch Party

De rest van de line-up wordt volledig voorgesteld op de Afro C Launch Party op 30 april in het MEC Staf Versluys. Die avond belooft ook de moeite te worden, met nog een exclusief concert van de levende legende Lee ‘Scratch’ Perry, die voor het eerst te zien zal zijn in België samen met de nationale reggaetrots Pura Dub. De Jamaicaan is intussen 79 jaar oud maar verkeert in bloedvorm, dat bewijzen de unaniem lovende recensies van de liveconcerten die hij overal ter wereld brengt.