Björn Soenens wordt nieuwe VRT-correspondent in de Verenigde Staten

16/11/16 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:51

Björn Soenens, die al jaren Amerika volgt voor de nieuwsdienst, trekt binnenkort naar de Verenigde Staten om er aan de slag te gaan als correspondent voor VRT Nieuws.

Björn Soenens wordt nieuwe VRT-correspondent in de Verenigde Staten

Ingelmunsternaar Björn Soenens trekt naar de States © Geert Van Hoeymissen

Amerika-watcher Björn Soenens kent de VS door en door, zowel op politiek vlak als de Amerikaanse samenleving. Samen met de collega's van de buitenlandredactie van VRT Nieuws zal hij ervoor zorgen dat de Vlaming volledig geïnformeerd zal zijn over de wereld, met nieuws en duiding.

"Dat land dat ooit voor mijn grootmoeder haar hele wereld was, wordt nu mijn nieuwe thuis-en werkplek", reageert de Ingelmunsternaar. "Ik wil graag voor alle platformen van de VRT berichten, ook over en vanuit de onderbuik van de Amerikaanse samenleving. Het worden uiterst boeiende tijden, nu de USA vanaf 20 januari 2017 ook een beetje de United States of Trump worden. Voor mij is Amerika altijd het openluchtatelier van God geweest, het woelige laboratorium van de wereld. Ik ben dolblij met deze nieuwe opdracht en aanvaard zeer graag deze taak om de stem, de pen, en het gezicht van de VRT in het snel veranderende Amerika te worden. Amerika is geen land, maar een planeet."

Björn Soenens zal als correspondent werken vanuit New York. Zo is hij heel snel ter plaatse bij politiek nieuws en het is ook een goede uitvalsbasis om nieuws te brengen vanuit alle delen van de Amerikaanse samenleving. Het correspondentschap start officieel op 20 januari, de dag van de inauguratie van de Amerikaanse president. Tom Van de Weghe, die de voorbije drie jaren in en over de Verenigde Staten verslag uitbracht, gaat zich toeleggen op langere reportages in binnen- en buitenland.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!