‘Binnen & Winnen’ : Wat ‘n binnenzak !

Redactie KW

Terwijl Julia een gebroken vrouw is, maakt ‘haren Cois’ grote sier op VT4, het lef ! Het concept van het spelprogramma ‘Binnen & Winnen’ is al even simpel (poep-) als goedkoop (spot-); de presentator, Steph Goossens dus, rijdt van kandidaat naar kandidaat per fiets !

Het concept van ‘Binnen & Winnen’ dus : jolige Steph belt aan een lukraak gekozen huis aan, stelt een vraag en hebben de bewoners die juist, wordt er binnen verder gespeeld, met op het spel staand 1.500 euro. Simpel, goedkoop en… van een ongeziene knulligheid. Binnen ben ikzelf nog lang niet, en winnen lijk ik ook niet meteen te doen, als ik om den brode naar zoiets moet kijken. Om de wijsgeer F. Costermans te citeren : „Man man man, miserie miserie miserie.”

De aflevering van maandag opende met Steph die zich met berenmuts en fiets aan een willekeurige voordeur ophield, om daar met diezelfde voordeur in huis te vallen : „Goeiemorgen ! Jullie kunnen 50 euro winnen als jullie deze vraag juist hebben : hoeveel maanden zitten er in een schrikkeljaar ?” Het antwoord bleek juist (twaalf, ja) en dus moest er binnengekomen worden. Grappig hoe de vrouw des huizes even twijfelde toen Steph dat voorstelde : „Euh…” Maar even later zaten ze dan toch allemaal gezellig samen rond de keukentafel en Steph maar stralen – had hij in Fukushima gewoond, ze hadden hem verward met een defecte kernreactor !

Er werden vragen gesteld (‘Welke kiwi legt ook eieren ?’), antwoorden gegeven (een vogel, ja) en dat liep al eens slecht af, maar ook één keer goed, bij twee schoonheden te Eeklo, waar Steph zich zo mogelijk nóg meer in zijn sas leek te voelen. Het is te hopen dat Julia hem niet zien blinken heeft ! Hij vond hun appartement „keizalig”, noemde ze „mannekes”, en als het bevallige tweetal een antwoord schuldig moest blijven, hielp hij hen de goede richting uit (door ze aan te spreken als „diva’s” toen ze het chocolademerk Godiva moesten raden). Voor het meest lachwekkende moment tekende de onderbuur die – toen een van de dames luidkeels op zijn deur stond te bonzen – in alleen een boxer-short opendeed, hopend in de smaak te vallen. Alleen jammer van die Steph en die camera die erop stonden te kijken…

‘Binnen & Winnen’ ? Buiten en liever geen duiten, haha.

(MiCo)