Bijbelschatting in bibliotheek van Harelbeke

We zien v.l.n.r.: Jean-Pierre Pattyn, Marc Claeys, Hilde Parmentier, Marie-Lou Malysse, Jan Van Herreweghe, Carlos en Jeanine. © Foto LLV
Redactie KW

Wie denkt een bijzonder exemplaar van een Bijbel in zijn bezit te hebben, kon dit zaterdag in de bibliotheek van Harelbeke laten schatten door een expert.

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De Bijbel en De Naam’ kwam Marc Claeys, op uitnodiging van bibliothecaris Jan Han Herreweghe, langs om bijbels te taxeren. Tientallen eigenaars gingen op de uitnodiging in. Zo ook Jeanine en Carlos. “Onze bijbel is uit 1787 en een erfenis van mijn overgrootvader. Hij schreef zijn naam in de bijbel in 1894”, vertelt Jeanine. “We wilden wel eens weten of dit exemplaar enige waarde had. Niet voor het geldelijke, maar we vroegen ons af of het de moeite was dit te blijven sparen voor onze kleinkinderen. De schatter zegt dat het meer emotionele waarde heeft dan geldelijke”, pikt Carlos in. “Het is verwonderlijk hoeveel mensen nog een oude bijbel hebben”, aldus organisator en bibliothecaris Jan Van Herreweghe. (PVG/LLV)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie Kortrijks Handelsblad van 2 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier