Bier proeven voor het goede doel in Ingelmunsters jeugdhuis Kontrabas

Leander Sabbe nodigt iedereen uit op een bierproefavond in de Kontrabas. (Foto FODI)
Redactie KW

Op vrijdag 31 januari wordt er in jeugdhuis De Kontrabas een proefavond van een achttal Vlaamse bieren georganiseerd. De organisatie berust bij Leander Sabbe uit Meulebeke, die heel actief is bij de Ingelmunsterse Scouts en ook in Jeugdhuis Kontrabas.

Leander en zijn vrienden besloten aan hun eigen mini-onderneming meteen een goed doel eraan te koppelen, namelijk het Kinderkankerfonds. “We besloten om streekbieren te verkopen, want bier spreekt een breed publiek aan en ook wij als jonge gasten drinken graag een biertje”, glimlacht Leander. “We namen zelf contact op met enkele brouwers. Momenteel werken we met drie brouwerijen samen, namelijk brouwerij Three Musketiers uit Ursel, Bier en Karakter uit Moorslede en De Bie uit Wakken.”

De eerste proefavond heeft plaats op vrijdag 31 januari om 20 uur in Jeugdhuis Kontrabas. De ingeschrevenen mogen een tiental Vlaamse bieren verwachten, met elk hun eigen smaak en karakter aan democratische prijzen.

Na de degustatie is er ook de mogelijkheid om deze bieren ter plaatse te drinken, een geschenkmand aan te kopen of bieren – die in de smaak vielen – te bestellen. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar mee proeven kost wel 10 euro per persoon. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.

(Patrick D.)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier