Bieke Vanlaeken trekt met Marc De Bel op toneelronde

09/06/17 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Bieke Vanlaeken (27), sinds jaar en dag vertrouwd met toneel, speelt een 50-tal voorstellingen van 'De dromenzuiger van opa Pluizenbol'.

Bieke Vanlaeken trekt met Marc De Bel op toneelronde

In haar thuishaven speelde zij voor de kids van het 3de en 4de leerjaar.

Bieke is een bezige bij. Ooit krak van haar gemeente en van in de lagere school te zien en te horen op het podium. "Mijn eerste toneelervaring dateert van in het vijfde leerjaar. Meester Martin van de school 'de beuk' regisseerde 'Matilda' en ik mocht meteen in de hoofdrol. Een jaar later startte ik bij de jongeren van Die Ghesellen in 'Alice'. Ik weet dat ik toen zei dat ik wel ooit actrice wou worden. Ik genoot van elk moment, van elke reactie en in het bijzonder van het applaus. Het is een combinatie van theater en onderwijs geworden. "

De stap (einde 2005) naar 'Oliver Twist', haar eerste professionele productie, was een stap in het onbekende. Tussen beroepsmensen werd het een rijke en prettige ervaring.

"Ik heb een job in het onderwijs en ben de donderdag vrij. De productie met Marc de Bel is leuk. Tijdens de weekends en ook de woensdagnamiddag zijn wij her en der te zien. Ik werd na een reeks selecties gevraagd dit te doen en het valt bijzonder mee. In mijn eigen gemeente des te meer."

(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!