Bibliotheek in Snt-Eloois-Vijve is officieel geopend

Redactie KW

Onder ruime belangstelling werd de nieuwe Vijfse bibliotheek, in de zaal achter café ‘t Trefpunt, deze voormiddag officieel geopend.

In zijn openingstoespraak onderstreepte Pietro Iacopucci, schepen van cultuur, nog eens het belang van de van de plaatselijke filialen. “900 van de ruim 11.000 actieve lezers in Waregem zijn afkomstig uit Sint-Eloois-Vijve. Die zijn goed voor 24.000 uitleningen per jaar, wat een stijging met 13 procent betekent ten opzichte van 2011. In studies las ik dat de jeugd nog moeilijk de weg naar de bib vindt, maar in Waregem scoren wij op dat vlak alvast hoger dan het Vlaamse gemiddelde.”

“De bibliotheek, die nu strategisch gelegen is tussen beide basisscholen, focust zich vooral op de jeugd en dat is erg belangrijk om later de stap te zetten naar de hoofdbibliotheek.” Daarna overhandigde burgemeester Kurt Vanryckeghem de sleutel officieel aan Marijke Goeminne, de filiaalhoudster, onder het goedkeurend oog van Katrien Vanthuyne, hoofdbibliothecaresse. De bib is open op dinsdag van 9 tot 12 uur, op woensdag van 14 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur.

(IVD – Foto IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier