Bibliothecaris van De Haan pakt uit met boek over Marva

Redactie KW

Op 23 maart 2018 zal het 75 jaar geleden zijn dat zangeres Marva werd geboren in De Haan in het huis op de hoek van de Grotestraat en de Molendreef.

Twintig jaar lang stond Marva aan de top van de Vlaamse muziekwereld, tot ze in 1980 stopte met optreden. Naar aanleiding van haar 75ste verjaardag brengt Ronny Vandaele, bibliothecaris van gemeente De Haan, een boek uit over de zangeres. Deopbrengst gaat integraal naar het goede doel Nesteling, een vzw die opgericht werd door ouders van kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. Als ouder van een adoptiezoon met een verstandelijke beperking weet auteur Ronny Vandaele dat er heel veel financiële middelen nodig zijn voor Nesteling vzw, voor het uiteindelijke doel om aangepaste en betaalbare huisvesting aan de Vosseslag in De Haan en dag- en nachtondersteuning aan te bieden.

Het boek ‘Marva. Onvergetelijk!’ kost 7,50 euro en is te koop in koffiehuis ‘t Stil Genot, krantenwinkel Europress, supermarkt AD Delhaize in De Haan-centrum, krantenwinkel Press Shop, supermarkt AD Delhaize in Wenduine en Dagbladhandel Ingrid in de Vosseslag.