Bib van Oostende wil nummer één worden in Vlaanderen

Oostends Cultuurschepen Bart Plasschaert en Martine Vandermaes, hoofd van de Stadsbibliotheek, bij de voorstelling van de film Bibliotheek17. (Foto ML)
Redactie KW

De bibliotheek Kris Lambert nestelde zich als enige West-Vlaamse bibliotheek in de shortlist ter nominatie van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel.

De Oostendse bib zit samen met vijf andere in de eindspurt voor deze eretitel, georganiseerd door het vaktijdschrift Bibliotheekblad. Bij een eerdere selectie hoorde ze al tot de 24 genomineerden, gekozen door een vakjury. In de shortlist spelen ook nog de bibliotheken van Affligem, Bilzen, Deurne, Koekelberg en Sint-Niklaas mee. De Oostendse bib verdedigt dus meteen ook de eer van onze provincie.

Lokale verankering

De finalisten worden in de komende weken onaangekondigd bezocht door mystery guests die de bibs beoordelen op gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid. Extra aandacht deze keer voor de werking en de lokale verankering van de bib, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component met leidinggevenden en medewerkers.

Maar ook het publiek kan meestemmen: om die stemmen te ronselen diende iedere bib zich in een kort filmpje te presenteren. Martine Vandermaes en haar volledige equipe hopen natuurlijk op zoveel mogelijk publieksstemmen: dat kan vanaf 3 juli door te surfen naar www.oostende.be/biblotheek 17. Daar zie je ook het filmpje bibliotheek17.

Op 14 september wordt de laureaat bekend gemakt tijdens Informatie Aan Zee, het tweedaagse VVBAD-congres in Oostende. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier