“Bevergem zou zich evengoed in een Antwerps dorpje kunnen afspelen”

Op de foto de cast met op de voorgrond Freddy De Vadder. © GVH
Redactie KW

Donderdagnamiddag werd op de Transfosite in Zwevegem de nieuwe Canvas-reeks ‘Bevergem’ voorgesteld.

De drama-komische reeks komt vanaf woensdag 30 september op het scherm.

De afgelopen dagen was er al heel wat te doen rond de nieuwe reeks, al is er nog geen minuut van uitgezonden. De serie van acht afleveringen werd grotendeels opgenomen in Zwevegem al dient het centrum van Kooigem als decor van het dorpje ‘Bevergem’.

Burgemeestergekibbel

Vandaar dat de Kortrijkse burgemeester Van Quickenborne, bij wijze van stunt, het initiatief nam om Kooigem om te dopen tot ‘Bevergem’. Dit was niet naar de zin van zijn Zwevegemse collega, en partijgenoot, Marc Doutreluingne die van oordeel is dat die eer Zwevegem toekomt.

Bij de voorstelling van de serie kwam dit item uiteraard ook ter sprake. Ann Tuts, die in de serie meespeelt en opgroeide in Zwevegem, zei dat de reeks zich evengoed in een Antwerps dorpje zou kunnen afspelen. “Het is het portret van het leven in een klein, fictief, gehucht. Het gaat over menselijke relaties en wat de mens doet wanneer hij gefrustreerd raakt. Het zijn in beeld gebrachte conflictjes, zowel onderhuids als bovenhuids.”

De serie komt vanaf woensdag 30 september op Canvas. In de reeks zien we o.a. Maaike Cafmeyer, Wim Willaert, Ann Tuts, Annemone Valcke, Piet De Praitere en Bart Vanneste (beter gekend als Freddy De Vadder) die de serie bedacht.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier