Bevergem valt drie keer in de prijzen op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren

Bevergem viel drie keer in de prijzen. © SVV
Redactie KW

Bevergem is de grote winnaar geworden op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. In Plopsaland kreeg de Canvas-serie drie beeldjes.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren heeft ooit betere tijden gekend, want geen enkele zender zond de gala-avond live uit vanuit Plopsaland in De Panne. Toch werd het een glorieuze avond voor de makers van de Canvas-hit Bevergem. Zij verzilverden hun drie nominaties. De serie haalde het in de categorie Beste Scenarist Fictie. T., Vermist en Voor wat hoort wat’ moesten de duimen leggen.

Als beste actrice werd Ann Tuts op het podium geroepen voor haar rol van Martine in ‘Bevergem. Hiermee gaf ze Maaike Cafmeyer (ook al Bevergem), Ella Leyers (T) en Tiny Bertels (Loslopend wild & gevogelte) het nakijken. In de categorie Humor en Comedy sleepte Bevergem een derde beeldje in de wacht. De makers van De Ideale Wereld, Loslopend Wild en Gevogelte en Tegen De Sterren Op hadden minder reden tot lachen.

“Ik ben eigenlijk niet goedgezind, want ik was genomineerd voor beste acteur, maar ze hebben Koen De Bouw gekozen”, reageerde Piet De Praitere – Claude uit Bevergem – schertsend.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier