Bevergem Live komt naar Labadoux in Ingelmunster

© Foto Cramakamarky
Redactie KW

Het muzikale verlengstuk van de populaire televisiereeks is een van de opvallendste nieuwe namen voor het festival.

Labadoux vindt dit jaar plaats op 6,7 en 8 mei en eerder waren al de namen van Het Zesde Metaal en Gabriel Rios bekendgemaakt. Nu komen daar nog een paar kleppers bij.

Met I Muvrini haalt Labadoux opnieuw een wereldtopper naar Ingelmunster. De groep is al jaren het uithangbord van de Corsicaanse polyfonie én volksmuziek.

Van een ietwat andere orde wordt Bevergem Live, misschien wel het uithangbord van de West-Vlaamse polyfonie. Eind vorig jaar bestegen Freddy De Vadder, de Bende van de Roste en co al eens het podium voor het goeie doel, nu breit ‘Bevergems’ Best’ daar dus nog een vervolg aan. Hoe dat ze kan uitzien kan je nog eens bekijken in deze fotospecial.

Voorts komt ook The Young Folk naar Ingelmunster, een jonge Ierse band. Ze staan borg voor een vernieuwend, fris geluid met poppy songs in een folky verpakking. Daniel Champagne is de wervelende singer- songwriter én gitarist uit Australië, die eerder al eens in Ingelmunster optrad. Ook Slow Pilot (de band rond Pieter Peirsman)en Leonore (de Brusselse band rond Chloë Nols) zijn aan de affiche toegevoegd.

Voor een stevige party wordt er gerekend op Amour Fou en Seekaman,Nevermind Nessie DJ’s Desperado, Radio Stavros en Nazdrovje.