Beslissing over plaatsvinden Gouden Boomstoet in Brugge valt deze middag

Redactie KW

Na een nacht en ochtend vol regen, zag het er lang niet goed uit voor de vijfjaarlijkse Gouden Boomstoet. Maar de organisatoren, deelnemers en kijklustigen, zien gelukkig beterschap deze namiddag.

In ieder geval zal de organisatie Brugge Plus over enkele uren de beslissing nemen of de stoet al dan niet zal doorgaan. “Zelfs enkele miezerige regendruppels zijn al voldoende om alles te annuleren”, aldus regisseur Dominique Deckers. “Het zou een te groot risico zijn voor de peperdure kostuums die dan onmogelijk nog droog kunnen zijn tegen morgen zondag. We moeten dus echt 100% zeker zijn. De Gouden Boomstoet eventueel een week later laten uitgaan, is ook al geen optie. Vooral op verkeerstechnisch en organisatorisch vlak is dat onmogelijk”, aldus de organisatie.

Wanneer alles naar wens verloopt, start de stoet vandaag en morgen telkens om 15 uur in de Smedenstraat. Het parcours voltrekt zich verder langs de Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Jakob van Ooststraat, Vlamingstraat, Markt, Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Mariastraat, Simon Stevinplein, Zuidzandstraat en ‘t Zand. (MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier