Bert Remacle uit Middelkerke serveert rubia galicia in Komen Eten

Redactie KW

Met een diploma van kok op zak schept Bert Remacle uit de Lavendelstraat hoge verwachtingen bij zijn medekandidaten in het Vier-programma Komen Eten.

Bert Remacle (29) volgde Hotelschool in Koksijde en houdt samen met zijn moeder al 14 jaar een eigen zaak open in Aalst. “We startten oorspronkelijk als kleine broodjeszaak”, vertelt Bert. “Vijf jaar geleden bouwden we een groot stuk bij en vormden het geheel om tot een brasserie.”

In Komen Eten hoopt Bert zijn medekandidaten Nancy, Céline en Benny te kunnen overtuigen van zijn kookkunsten. “De drie andere kandidaten zijn echt sympathieke mensen waarmee ik zeker ook in de toekomst contact zal houden. Hoewel we eigenlijk heel uiteenlopende karakters hebben klikt het erg goed en al onze verschillen maken het heel interessant voor de kijker. Voor de opnames bij mij thuis had ik vooraf wel een beetje stress. De cameraploeg komt toch met een groot team en ik moest koken terwijl ze toekeken. Maar alles is best heel vlot verlopen, ook toen de anderen erbij kwamen.”

De tv-uitzending zelf zal hij trouwens op groot scherm tonen in zijn brasserie. “Ik heb een paar vrienden uitgenodigd en zit ondertussen al aan zo’n 90 man die zal langskomen. We gaan allen samen kijken, dus dat zal zeker een heel plezante en gezellige avond worden”, aldus Bert Remacle.

De aflevering met Bert is te zien op donderdag 22 mei om 20.15 uur op Vier.

(HD – foto HD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust