Ben Weyts trekt 1,8 miljoen euro uit voor belevingscentrum rond Ensor in Oostende

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen ruim 13 miljoen euro in vier nieuwe toeristische attracties. Van de 13 miljoen euro gaat 1,8 miljoen naar een belevingscentrum rond Ensor in Oostende.

Weyts wil vooral buitenlandse bezoekers prikkelen met ambitieuze projecten die veel uitstraling hebben. “We gaan bezoekers uit de hele wereld verleiden”, aldus de minister woensdag in een persbericht.

De woning van James Ensor in de Oostendse Vlaanderenstraat wordt samen met enkele aanpalende panden heringericht in een permanent belevingscentrum rond de beroemde kunstschilder. Het ‘Ensor Experience-center’ opent in 2018 en wil in zijn eerste jaar na de heropening 80.000 bezoekers lokken.

Een professionele jury heeft de ingediende businessplannen beoordeeld op basis van duidelijke criteria. Behalve een zekere schaalgrootte en een duidelijke historische meerwaarde, moeten de nieuwe toeristische attracties kwaliteitsvol zijn, het merk ‘Vlaanderen’ versterken en internationale allure bezitten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier