Bellemannen laten van zich horen in Wervik

Redactie KW

Wervik en Wervicq-Sud bestaan 2050 jaar en dat wordt dit weekend gevierd met een volksfeest. Het zeer divers programma startte deze voormiddag op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum met een internationale wedstrijd voor bellenmannen.

De negentien deelnemers zijn afkomstig uit ons land en Nederland. Uiteindelijk geen uit Groot-Brittannië wegens te duur. Tot het kleurrijk gezelschap behoort alvast belleman Nick Pauwels uit de Speiestraat in Wervik en zijn vader André (Dadizele).

Iedereen kreeg twee opdrachten. De eerste opdracht zaterdagvoormiddag was een tekst over Wervik of Wervicq-Sud gedurende maximum twee minuten. De tweede roep van deze namiddag ging dan over de eigen gemeente of stad. Eveneens gedurende twee minuten. Drie juryleden beoordeelden op voorkomen, tekstvorming en verstaanbaarheid. De jury bestond uit schepen van Toerisme Philippe Deleu (N-VA), Mie-Jef Nollet (een van de stadsambassadrices in 1968) en André De Leener, organisator van het BK voor bellemannen in Gooik.

De overwinning ging naar Jan Sjoerd de Vries uit het verre Sneek (Friesland). Tweede eindigde Joris Goens uit Veurne.

(EDB – foto LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier