Belgisch kampioenschap ‘koffiepad gooien’ in Bredene

Redactie KW

Caro Bienstman, Wendy Jonckheere en Alain Lynneel mogen zichzelf een jaar lang nationaal kampioen koffiepad gooien noemen.

Deze morgen werd het Belgisch kampioenschap ‘koffiepad gooien’ betwist in een organisatie van het 210 Fos Dakotas. Er werd in drie categorieën gegooid waarbij bij de kinderen Caro Bienstman met 12,92 meter de eerste plaats heeft veroverd. Sara Lynneel en Kyano Neyrinck gooiden elk 10,68 meter en werden tweede. Op de derde plaats strandde Kenzo Lynneel met 7,79 meter.

Bij de dames werd Wendy Jonckheere eerste met een worp van 14,49 meter, tweede werd Jessica David met 11,75 meter en derde Caroline Hallemeersch met 9,47 meter.

Het nationaal kampioenschap bij de heren werd een heel spannende bedoening, waar uiteindelijk Alain Lynneel met maar liefst 16,82 meter als primus naar voor kwam. Sven Desport werd tweede met 15,70 meter en Kevin Brilleman derde met 15,50 meter. Toch is het record van vorig jaar niet gebroken en staat het nog altijd op naam van Christophe Aspeslagh met 20,08 meter.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier