Bekende Tieltenaren laten favoriet gedicht voorlezen

De Poëzieweek, met v.l.n.r. Els De Pauw, Ann Stul, Céline D'hulst, schepen Guido Mehuys, burgemeester Els De Rammelaere en schepen Simon Bekaert. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Ann De Craemer houdt van Johan Daisne, Wim Vanseveren heeft iets met Walter Haesaert en Julien Goderis ziet Christina Guirlande best wel zitten. Euh, u zegt ?

In de Poëzieweek verwent de bib haar bezoekers met verrassende initiatieven zoals de poëzietafel, het gedicht van de dag, gedichten in de bib, spiegelpoëzie, de poëzie-assistent, het poëtisch ticket en op Gedichtendag (donderdag 25 januari) verschijnt een gedicht op de facebookpagina van de bibliotheek.

Poëziewandeling

Vorig jaar lokte de Poëziewandeling een 60-tal deelnemers. Ook nu belooft het initiatief op donderdag 25 januari een literaire voltreffer te worden.

“De liefde voor poëzie mét een link naar Tielt is hét uitgangspunt voor deze winterse poëziewandeling”, duidt Céline D’hulst. “Op vandaag zijn al 40 geïnteresseerden ingeschreven, 80 wordt het maximum.”

Vertrek om 19.30 uur aan de bib, waar op het einde nog een culinaire verrassing wacht. Lore Bouckaert, Trui Ghesquiere, Elien De Meyere en Els De Pauw lezen in de bib, De Traagheid, Oxfam Wereldwinkel en Standaard Boekhanden het favoriete gedicht van Tieltenaren voor. De toegang is gratis. Inschrijven op bibliotheek@tielt.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier