Bekende orkestleider Jean Jacques overleden

11/10/16 om 19:20 - Bijgewerkt om 19:17

Jean Jacques die eigenlijk Werner Bruynooghe heette, was afkomstig uit Roeselare maar woonde al geruime tijd in Oostende. Hij werd geboren op 11 augustus 1939 in Beveren bij Roeselare en baatte er lange tijd een grote muziekwinkel uit aan het station van Roeselare.

Bekende orkestleider Jean Jacques overleden

Jean Jacques was indertijd een van de meest gekende orkestleiders van Vlaanderen en had naast zijn eigen orkest ook nog de Sergio Popovskyband als B-orkest Hij schreef ontelbare nummers. Door zijn werk ging hij in 1975 in Rotterdam wonen. Hij speelde ontelbare concerten in het buitenland en was vaste gast in de Hilton hotels in Europa Daarnaast gaf hij ook les aan de Roeselaarse muziekacademie.

Zijn dochter Nancy Boyd nam ooit een nummer op samen met wijlen Demis Rousos. Hijzelf speelde met heel wat gerenommeerde artiesten uit binnen - en buitenland. Jean Jacques was oo de man die op heel wat festivals de artiesten begeleide zoals ondermeer de Hit 73 waar hij onder meer Vlaamse artiesten als Danny Fabry, Micha Marah, Emly Star en Paul Bruna begeleidde. Jean Jacques was indertijd ook de orkestleider en vast songwriter van Paul Bruna. Jean Jacques begeleeidde ook artieste nals Cliff Richard, Tom Jones en Engelbert Humperdinck.

(PB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!