Bekend Roeselaars talent in The Voice

Demi Eestermans hoopt dit jaar de jury wel te overtuigen. (Foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

Demi Eestermans uit Roeselare raakte -in tegenstelling tot haar muzikale zus- niet door de blind auditions van The Voice van Vlaanderen. Maar ze is vastberaden het nu wél te halen.

De zusjes Eestermans zijn alom bekend in Roeselare en ver daarbuiten. De drie nachtegalen waagden al vaker hun kans in talentenjachten. De zusjes lieten voor het eerst van zich horen in hun hometown Roeselare, tijdens de talentenjacht op de Batjes in 2005. Toen waren Tillia, Lori en Demi respectievelijk 15, 13 en 11 jaar. Na hun overwinning namen ze een plaatje op als Triple E. Tillia schreef zich het jaar daarop in voor Eurosong, maar ving bot. De erkenning kwam er echter wel een jaar later, toen de zusjes zich inschreven voor Supertalent, een talentenjacht op het toenmalige VT4. Ook dat wonnen ze met de vingers in de neus en ontvingen ze een prijs van 50.000 euro. Niet veel later versierden ze een contract bij het managementbureau van Bob Savenberg, manager van Natalia.

De meisjes timmerden verder aan de weg en gebruikten daarbij ook sociale media. Hun akoestische versies van nummers op Netlog verzamelden heel wat fans. Dat ging niet onopgemerkt voorbij voor de jongerenzender Jim, die de meisjes uitnodigde voor een optreden tijdens een van hun populaire avondprogramma’s. De zusjes (F)Eestermans, zoals ze zich noemden, kregen daarna ook airplay bij MNM, waar ze in de ochtendshow van Peter Van de Veire een reeks covers mochten brengen. Niet veel later ondertekenden ze een nieuw platencontract, deze keer bij Sony.

Peter Van de Veire snorde de zusjes nog eens op en als About E waren ze te zien in Peter Live op Eén. Er werden volop nummers geschreven, zoals het succesvolle Dysfunctional en in januari 2012 brachten ze een clip uit, waarin ook Louis Talpe opdook. De clip werd veelvuldig gespeeld en het nummer stond wekenlang in de Ultratop.

Tillia, de oudste van de drie, schreef zich dat jaar ook in om de nieuwe Ketnetwrapper te worden, maar dat draaide uit op niets. Vorig jaar namen Demi en Lori dan weer deel aan The Voice van Vlaanderen. Voor Demi draaide niemand zich om. Lori mocht het team van Jasper Erkens vervoegen. Ze raakte echter niet verder dan de tweede liveshow. Nu waagt Demi zich opnieuw aan een tweede poging. Ze brengt het nummer Royals van Lorde, waarbij ze zichzelf begeleidt op de gitaar. “Ik vond het echt heel spijtig dat ik er vorige keer niet door was. Ik wil nu aan mezelf bewijzen dat ik beter kan en ook aan de mensen tonen dat ik beter kan zingen dan vorig jaar”, zegt Wie wil weten of het haar deze keer wel lukt, stemt vanavond best af op VTM.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 7 maart om 20.35 uur op VTM.