Beestenboel neemt je mee naar de gezelligste plekjes van Kuurne

In Kuurne vind je tegenwoordig reusachtige kunstwerken. © NSK
Redactie KW

Sinds woensdag tref je op diverse plaatsen in het gemeentecentrum van Kuurne reusachtige kunstwerken aan in de vorm van dieren van de hand van postbode en kunstenaar David Duits.

Onder meer aan het gemeentehuis, langs de Leie en in het Vlaspark – dat voortaan vrij toegankelijk isn kunnen de reusachtige dierenkunstwerken nog tot 15 november bezocht worden. In het jaar 2015 startte de gemeente Kuurne met cultuur langs het jaagpad van de Leie naar aanleiding van de Grote VerLEIEding, het grootschalige event dat het einde van 20 jaar Leiewerken in Kortrijk en omgeving inluidde. In navolging van dit evenement gaat de gemeente Kuurne nu op eigen houtje verder om kunst te integreren in zijn gemeentecentrum. “Omdat het cultuurproject gesmaakt werd zowel in als buiten Kuurne, nam de gemeente het initiatief om hierop verder in te zetten, met oog voor Kuurns talent”, licht Francis Benoit, burgemeester en bevoegd voor cultuur, toe.

“In 2016 zorgde Nesten voor een cultureel visitekaartje langs de Leie. Dit jaar viel de keuze voor David Duits, een gerenommeerd graffiti- en airbrushartiest met Kuurnse roots.”

David Duits exposeert zijn nieuwste creaties in een kunstroute. De dieren nemen je mee langs de mooiste groene plekjes rond de dorpskern, de Kuurnse Leieoevers en het gloednieuwe Vlaspark. “Ik droomde altijd al om iets te creëren langs de Leie”, vertelt David Duits. “Ik was blij toen Kuurne me de opdracht gaf. Ik vind het enorm tof om eens met mijn kunstwerken naar buiten te kunnen treden in mijn eigen gemeente.”

De kunstwerken staan opgesteld langs de twee kilometer lange linkeroever van de Nieuwe Brug tot aan de Ringlaan. In het centrum spot je de dieren langs de kerk, aan het gemeentehuis, aan parking Damier en in het nabijgelegen Vlaspark. Ze zijn gratis te bezichtigen. Woensdagavond werden de kunstwerken officieel voorgesteld aan het grote publiek bij een hapje en een drankje.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier