Beernemse zanger Peter Locket wint Elvis-wedstrijd in Duitsland

© Afr
Redactie KW

De Beernemse zanger Peter Locket heeft in Bad Nauheim de jaarlijkse Elvis-wedstrijd gewonnen. “De typische jumpsuit en pruik waren verboden.”

Elk jaar staat Bad Nauheim een weekend lang volledig in het teken van de legendarische zanger Elvis Presley. Het Duitse kuuroord werd in 1958 in één klap wereldberoemd toen The King er neerstreek om zijn legerdienst te vervullen. Tijdens het European Elvis Festival, dat dit jaar aan de zestiende editie toe was, ademt het stadje de sfeer van de fifties en vindt er ook een wedstrijd plaats voor Elvis-imitatoren. De Beernemse zanger Peter Van Loocke (47), beter bekend onder zijn artiestennaam Peter Locket, waagde dit jaar zijn kans en plaatste afgelopen zaterdag de titel op zijn naam. “Ik was de enige Belgische deelnemer en ook de eerste Belg die dit festival wint”, lacht Peter Locket fier.

Ik ben tijdens mijn optreden mezelf gebleven en misschien gaf dat de doorslag

“Het was iemand anders die mij inschreef en de preselecties verliepen via een opname die we moesten opsturen. Tot mijn vreugde was ik bij de acht finalisten die tijdens het festival elk een show van een uur mochten verzorgen. Er waren deelnemers uit Spanje, Nederland, Tsjechië en uiteraard Duitsland. Hun zangkwaliteiten waren uitstekend en ik was zeer verrast toen de jury en het publiek mij als winnaar verkoos. Ik ben tijdens mijn optreden mezelf gebleven en misschien gaf dat de doorslag. De typische jumpsuit, pruik en zonnebril waren tijdens de wedstrijd trouwens verboden. Toen Elvis in Bad Nauheim verbleef, was hij nog jong, vitaal en volop in zijn rockabilly-periode. Het is die periode die de stad tijdens het festival tot leven wil brengen. Het is trouwens fantastisch om te zien hoe alle inwoners hierin opgaan. De meisjes dragen hoepelrokken, de mannen een legerkostuum en er rijden Cadillacs door de straten.”

Soundmixkampioen

Peter, die werkt als sales coach bij Bofrost, staat al dertig jaar op de planken en spitst zich toe op de rock ‘n roll-muziek van artiesten als Jerry Lee Lewis, Check Berry en Buddy Holly. “Mijn interesse voor Elvis werd gewekt door de heisa rond zijn overlijden in 1977. Ik was toen acht jaar. In 1987 werd ik Belgisch soundmixkampioen en het jaar erop werd ik de soundmixkampioen van de Benelux. Sindsdien ben ik altijd blijven optreden en heb ik mij het repertoire van Elvis eigen gemaakt. Uiteraard leg ik mij vooral toe op zijn rock ‘n roll-periode. In de loop der jaren heb ik met tal van bekende Belgische artiesten het podium gedeeld en deze zomer heb ik al heel wat optredens mogen geven. De overwinning op het Elvis-festival in Bad Nauheim staat uiteraard mooi op het palmares. Volgend jaar mag ik trouwens het festival openen met begeleiding door een live orkest. Ik kijk er al hard naar uit.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier