Beeldhouwatelier Het Kapsalon wint Guldensporenprijs

De winnaar van de Guldensporenprijs kreeg een origineel uithangbord. (Foto Jos)
Redactie KW

Eigenaar Piet Duthoit kreeg de prijs voor zijn cursussen ‘kappen in steen’.

Tijdens de officiële plechtigheid naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap werd aan beeldhouwatelier Het Kapsalon de Guldensporenprijs 2015 uitgereikt. “Om eigenaars van handelszaken of bedrijven ertoe aan te zetten om te opteren voor een Nederlandstalige en een plaatsgebonden naam, willen we die zaken belonen met een prijs. De namen moeten origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of haar omgeving”, aldus schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Kappen in steen

De Guldensporenprijs werd voor de vijfde keer uitgereikt. “In 2007 werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt en toen wonnen De Smaak, Den Bustle en ‘t Stil Ende de Guldensporenprijs. In 2009 sleepte De Groene Dreve de prijs in de wacht en in 2011 was het de beurt aan De Koornmarkt. Bloemenzaak Duizendschoon won de prijs in 2013”, gaat de schepen verder.

“Het beeldhouwatelier in de Ardooisestraat is eigendom van Piet Duthoit, die naast beeldhouwer ook auteur en astroloog is”, zegt voorzitter Nick Verschoot. “Met de naam heeft de kunstenaar in de eerste plaats gekozen voor een Nederlandstalige naam, maar de naam verwijst ook naar de activiteit die er plaatsvindt. Piet Duthoit is steenbeeldhouwer en organiseert in het atelier cursussen beeldhouwen en koos voor een originele benaming voor de activiteit, namelijk kappen in steen.”

(Jos – foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier