Beauvoordse Pictores realiseert borstbeeld in marmer

Arseen Craeymeersch uit Houtem maakte een borstbeeld van Arthur Merghelynck. © GUS
Redactie KW

Arseen Craeymeersch uit Houtem heeft op vraag van Frans Herpelinck van de Beauvoordse Pictores een borstbeeld van kasteelheer Arthur Merghelynck gekapt in Carraramarmer.

“Het was de laatste wens van kasteelheer Arthur Merghelynck dat er zo’n beeld in het kasteel zou staan. Die wens hebben we nu dus ingewilligd”, zegt Frans Herpelinck van de Beauvoordse Pictores.

De kunstkring werd ruim tien jaar geleden opgericht door Denis Dewitte en Frans Herpelinck. Elke woensdag komen twaalf mensen samen in Beauvoorde om zich creatief uit te leven. Het is in de schoot van die vereniging dat het idee voor het beeld groeide. Arseen Craeymeersch kreeg de eer om het te kappen. “Ik had een foto en een borstbeeld dat al in het kasteel staat. Ik wilde Arthur Merghelynck echter iets jonger voorstellen. Uit een blok van 230 kilogram kapte ik het beeld dat meer dan 100 kilogram weegt. Ik kap regelmatig portretten, maar dit was wel een bijzondere opdracht. Het beeld krijgt een permanente plaats in het kasteel waar zoveel toeristen passeren.”

De Beauvoordse Pictores kijkt nu uit naar zijn zomertentoonstelling bij het kasteel. De vernissage is op 9 juli om 19 uur. De werken zijn tot eind augustus te zien.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier