Beaufort 2015 dan toch niet zonder Blankenberge

Redactie KW

Als enige kuststad leek Blankenberge niet te gaan deelnemen aan de vijfde editie van het kunstproject Beaufort, maar de soep wordt niet zo warm gegeten als ze wordt opgediend.

Als enige kuststad leek Blankenberge niet te gaan deelnemen aan de vijfde editie van het kunstproject Beaufort. “We stonden erop dat we als volwaardig partner zouden worden beschouwd en we kregen de belofte dat deze doelstellingen zullen worden voldaan,” zegt cultuurschepen Philip Konings (Open VLD) nu.

De organisatie kon volgens de schepen tot vorige week geen concrete invulling voorleggen van de culturele inhoud, noch een duidelijk promotieplan van het project. Daarop besliste het stadsbestuur, gesteund door de cultuurraad, niet in te stappen in het project. Nu die duidelijkheid er wel is, verandert het stadsbestuur van Blankenberge het geweer van schouder.

“De kunstwerken moeten voor ons toegankelijk zijn, een onbetwistbare kunstvolle uitstraling geven en een stimulator zijn voor de toeristische promotie van de badstad.”, aldus Philip Konings. “In Blankenberge zullen vanaf 21 juni het groot kunstwerk ‘Iconostase’ van Yona Friedman, een interactief efemeer op het strand, een Street Museum met inbreng van meerdere kunstenaars en een Urban Art waarbij een straat wordt aangekleed, pronken. In juni is er op het strand een performance, waarbij kunstenaar Pieterjan Ginckels samen met kinderen een strandsleuf zal graven op zoek naar het ‘nulpunt’.

(JW)