Basta : De les ge(bel)speld

19/01/11 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

Bron: Kw

Hoe lang zou het al geleden zijn dat een tv-programma het eerste hoofdpunt was in de journaals van zowel de VRT als VTM? Als u denkt dat hierna het antwoord volgt: zot, ik heb daar allemaal geen tijd voor, hoor, om dat uit te vogelen! Maar het zal toch lang geleden zijn. 'Schalkse Ruiters' misschien, met hun Zaventem-stunt? 'Basta' slaagde er deze week nog een keer in: nog geen 24 uur na uitzending werden de belspelletjes, het onderwerp van de tweede aflevering, geschrapt op VTM en 2BE, en dat was net geen wereldnieuws. Die aandacht zal de makers - het kwartet Neveneffecten - ongetwijfeld veel (onverhoopt?) plezier hebben gedaan.

'Basta' pretendeert aan humoristische onderzoeksjournalistiek te doen en slaagde daar deze keer beter in dan in de eerste aflevering. Tuurlijk had ik vorige week goed gelachen om het de duvel aandoen van Mobistar, maar tot wat het moest leiden: geen idee. En zo de Vlaamse pers te kijk zetten: foei, zeg! Maandagavond schakelden de heren Neveneffecten een v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!