Bart Peeters sluit Kortrijkse zomerconcerten af

Arne Vandendriessche, Kelly De Tavenier en Roeland Marichal. © LOO
Redactie KW

Op zondag 20 augustus staan de Dolfijntjes en Bart Peeters samen op het podium om de Kortrijkse zomerconcerten af te sluiten. Het is de enigste keer dat ze dit seizoen in openlucht optreden.

Dit jaar sluit Feest in Kortrijk vzw de reeks Kortrijkse zomerconcerten af met een grotere en meer kleurrijke variant: ‘Festival in Kortrijk’. Op zondag 20 augustus strijkt dit muziekfeest voor jong en oud neer op de Grote Markt. “De stad wil met dit concert imagoversterkend werken. Naast de twee voorbije zomerconcertjes zetten we met dit concert sterk in op een grote afsluiter. We trekken alle registers open om ‘de zomer’ op een unieke manier te eindigen“, aldus schepen Arne Vandendriessche, covoorzitter van het organiserend FIK, Feest in Kortrijk.

“Aanvankelijk was het festival betalend en voorzien in het Begijnhofpark. Het stadsbestuur besliste om het festival op de Grote Markt te laten plaatsvinden en het gratis te maken. Op die manier kunnen we als organisator het festival maximaal toegankelijk maken”, pikt covoorzitter en schepen Kelly Detavernier in.

“Het is ons grootste eendagsevenement ooit” – Arne Vandendriessche, vzw Feest in Kortrijk

Goochelaar, illusionist en mentalist Gili, met zijn echte naam Lieven Gheysen, mag het festival openen om 17 uur. “Een combinatie van humor en illusionisme. Eerder verrassend”, luidt het. “Een mentalist is iemand die met behulp van zijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig weet op te wekken. Een mentalist ‘faket’ met andere woorden paranormale gaven”, verklapt Gili op zijn website. Gili verovert momenteel alle Vlaamse cultuurcentra met zijn show ‘Charlatan’. Daarna is het de beurt aan de Harelbeekse Dolfijntjes met de Bavikhoofse frontman Wim Opbrouck. “Na vier jaar stilte slaan ze toe met hun West-Vlaamse waanzin”, aldus de covoorzitters.

Lepeltjesgewijs

“Met zonsondergang in zicht bedwelmen we ons ‘lepeltjesgewijs’ met de heerlijke vibes van Bart Peeters en zijn ensemble“, luidt het. Daarmee refereert de organisatie naar het eerste nummer uit Barts cd ‘Op de groei’ uit 2014. Met dit nummer kreeg Bart al na zes weken een gouden plaat. Met deze twee kleppers op de affiche zijn de organisatoren bijzonder tevreden. “Het is de enige keer dat beide hoofdacts dit seizoen in openlucht optreden“, zegt FIK.

Dj Guilli van het Dranouterfestival zorgt voor de afterparty. De organisatie mikt op de grote massa met 5.000 à 6.000 bezoekers. “Het is het grootste eendagsevenement wat we ooit deden”, aldus nog Arne. Het programma start om 17 uur en is gratis. Aan het project hangt een prijskaartje dat tussen de 50.000 à 60.000 euro schommelt. (Peter Van Herzeele)