Bart Peeters blikvanger op gratis Festival aan Zee

© BELGA
Redactie KW

Maar er staan nog meer klinkende namen op het programma voor het traditionele lentefestival in De Panne.

Zaterdag 28 en zondag 29 april worden het strand en de zeedijk van De Panne omgetoverd tot een spectaculair speeldorp voor jongeren, met een origineel aanbod animatie-acts en straattheater. Daarvoor staan de diensten Jeugd en Sport en de verschillende lokale jeugdverenigingen garant. In de grote concerttent zal het barsten van muzikaal talent Op 23 februari en 9 maart is er een preselectie waarin heel wat muzikaal geweld strijdt voor een plaatsje op de Belfius Beach Boutique, het lokale talentenpodium van Festival aan Zee. Tijdens deze preselecties geven verschillende bands en DJ’s het beste van zichzelf op het podium van Jeugdhuis De Planke. En iedereen kan stemmen!

Bart Peeters als headliner

Met zijn begeleidingsband ‘De ideale mannen’ zal Bart Peeters moeiteloos zijn publiek laaiend enthousiast krijgen, want zijn tomeloze energie werkt aanstekelijk. Hij legt de lat graag hoog voor zichzelf: “Ik wil er iedere avond het concert van mijn leven van maken!”

Voor het jonge volkje zijn er ‘De Helden’ die met hun muziek-dans-stuntshow én avontuurlijke talentenjacht ‘Iedereen held’ op zoek gaan naar nieuwe helden.

Ook aan rapperstalent ontbreekt het niet: Masai junior begon op zijn twaalfde te rappen op de lyrics die zijn moeder voor hem schreef. Vandaag kent het grote publiek de Antwerpse rapper van de selectie De Nieuwe Lichting 2018 met zijn track ‘Pegasus’. Jebroer is zijn Nederlandse tegenpool, die in 2015 doorbrak met ‘Banaan’ en voor heel wat ophef zorgde met zijn omstreden hit ‘Kind van de duivel’.

Singer-songwriter Milo Meskens brengt een heel eigen repertoire: een mix van pop, folk en blue, met een melancholisch accent. De debuutsingle van deze ‘Jeff Buckley van Deinze’ was meteen een voltreffer: ‘Here with me’. Eind maart brengt Milo zijn eerste full album uit, dat hij zal voorstellen op Festival aan Zee.

DJ Shizzle Le Sauvage sluit de avond af met een spetterend feestje met een bonte variatie van soul, funk, swingjazz, rock ‘n roll, house, Franse chansons, elektro, hiphop, drum ‘n bass, disco en reggae, het liefst van al allemaal samen in één set.

(MVP)

Alle info over dit tweedaagse gratis Festival Aan Zee, georganiseerd door vzw Festival Dranouter ism. Toerisme De Panne, is te vinden op www.festivalaanzee.be