Barnum zet 20 jonge veulens op de planken tijdens #FREE

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Twintig leerlingen van de middelbare school Barnum zijn al enkele maanden in touw met het creëren van een Engelstalige toneelproductie. “We zijn klein begonnen, maar bij de uitwerking wordt het alsmaar groter”, vertelt Simone Hanne, een van de leerlingen die meewerkt aan het stuk

Tijdens het schooljaar repeteren de leerlingen tweewekelijks op school. Voor de regie van de voorstelling nam de school dit jaar theaterdocente Karolien Verscheure onder de arm. Zij stoomt leerlingen klaar voor een boeiende theatervoorstelling met als kers op de taart een opvoering tijdens een jaarlijks toneelfestival in Gent. Karolien is alvast laaiend enthousiast. “Ik heb dit jaar de regie van het Engels Toneel in handen gekregen. Zelf ben ik oud-leerlinge van Barnum. Ik heb me er altijd creatief kunnen uitleven. Ik ben in ieder geval supertevreden met deze opdracht.”

De leerlingen getuigen van een ongelofelijk boeiend en leerrijk traject. Simone Hanne zit in het vijfde jaar Latijn-wetenschappen en vertelt : “Het is zo leuk om dit te doen, er heerst een echt groepsgevoel, we zijn klein begonnen en nu wordt het bij de uitwerking altijd maar groter. Het Engels spreken is aanpassen, maar al doende leer je om het meer te spreken.”

Op dinsdag 19 april spelen de leerlingen #FREE voor medeleerlingen, familie, vrienden en geïnteresseerden om 20 uur in het Barnum (Stokerijstraat 9, Roeselare). Hierna trekken de leerlingen voor een driedaags avontuur naar het internationaal toneelfestival in Gent waar ze hun voorstelling zullen spelen samen met vier Vlaamse en vijf buitenlandse toneelgroepen.

Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de spelers of via lies.merlevede@sint-michiel.be.

(Benedikte Crombez)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier