Balthazar met vijf nominaties favoriet voor de MIA’s

Redactie KW

Kunstenpunt en de VRT hebben donderdag de genomineerden bekendgemaakt van de negende editie van De Music Industry Awards (MIA).

De MIA’s worden uitgereikt op donderdag 21 januari 2016 tijdens een liveshow op Eén.

Het publiek en de muzieksector bepalen wie deze prijzen in ontvangst mag nemen. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het publiek kan vanaf 10 december stemmen in negen categorieën. Enkel voor de MIA in de categorie ‘Hit van Het Jaar’ kan het publiek pas stemmen tijdens de liveshow zelf.

Nieuwkomer Tourist LeMC heeft vijf nominaties: in de categorieën Doorbraak, Nederlandstalig, Solo Man, Album en Auteur/Componist. Balthazar komt ook vijf keer voor, met name in de categorieën Alternative, “Groep”, Live, Videoclip en Album. In deze laatste categorie nam Balthazar al twee keer een MIA mee naar huis. Mogelijk scoort de groep dus een hattrick met het derde album Thin Walls.

Wannes Cappelle heeft ook twee nominaties op zak, met Het Zesde Metaal in de categorie Nederlandstalig en zelf als auteur/componist, en voor The Van Jets is er een nominatie voor Beste Groep.

(BELGA/FV)