Bal van burgemeester in Alveringem lokt veel volk

Op dit sfeerbeeld staan Ann Vanheste en Francesco Vanderjeugd, de Alveringemse volksvertegenwoordiger Danielle Godderis-T'Jonck en Louis Dieryck, Griet Hauspie, Jolien Masscheleyn en Mick Debaenst van de Izenbergse chiro Sjaloom. (Foto AB)
Redactie KW

Op het terrein van de ambachtelijke zone ging zondagavond het jaarlijkse Bal van de burgemeester door.

Burgemeester Liefooghe (Gemeentebelangen) doet met zijn bal elk jaar een andere deelgemeente van groot-Alveringem aan en deze keer was het de beurt aan Hoogstade-Gijverinkhove. Het bal is telkens een volksfeest waarbij plaatselijke verenigingen eten en drinken mogen aanbieden en waarbij ze de opbrengst ervan nadien onder alle deelnemende verenigingen verdelen. Om 22 uur waren ook de burgemeesters van De Panne en Staden, Ann Vanheste en Francesco Vanderjeugd aanwezig. “Ik heb de Alveringemse burgemeester via zijn partijgenoot Tom Sap leren kennen”, sprak Vanderjeugd. “Zelf heb ik nog geen bal gegeven. Ik heb voorlopig al mijn tijd gestoken in het leren van de stiel. Het is nog maar mijn tweede jaar als burgemeester en ik heb nog niet veel tijd gehad om te feesten”.

Burgemeester Vanheste uit De Panne was er naar eigen zeggen vanwege de vriendschapsband die haar en de Alveringemse burgemeester verbindt.

(AB-Foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier