Bal Rat Mort zal in teken staan van twentiesfilm The Great Gatsby

© Photograph: Warner Bros
Redactie KW

Dat laten het organiserende Kursaal Oostende en de Koninklijke Cercle Coecilia weten. Editie 118 zal plaatsvinden op zaterdag 5 maart.

Bal Rat Mort neemt je volgend voorjaar mee naar de New Yorkse jaren ’20. Het Kursaal wordt ondergedompeld in de sfeer van de kaskraker ‘The Great Gatsby’, maar dan zonder de innemende Leonardo DiCaprio. Verwacht je aan een avond vol glitter en glamour met fotoshoots in prachtige decors, dansinitiaties, een heuse ‘Beauty Boudoir’ waar de dames zich kunnen laten opmaken, een accordeonist en een dj met een echte grammofoon, een live bigband en een streepje burlesque als special act. De zalen van het Kursaal worden in de glitter en glamour van de jaren ’20 gegoten, met Art Deco, Black&Gold, grote kristallen luchters, pluimen, oldtimers en tonnen glitter.

De dresscode staat dan ook helemaal in het thema van die roerige periode met voor de dames een mooie jurk met bijhorend kort bob-kapsel. Een sigaret met verlengstuk kan anno 2015 alleen in de rokersruimte. In de jaren twintig mochten ontblote schouders en mooie benen net gezien worden. Kortere rokken zorgden er voor dat dansen veel gemakkelijker en vooral veel sexier kon. De heren-garderobe bestond in de meeste gevallen uit een verzameling van keurige maatpakken en smokings, leren Oxford veterschoenen en een vilten hoed. Een kostuumwedstrijd zet de bezoekers met de mooiste outfits in de prijzen.

De voorverkoop start op vrijdag 4 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier