Bakkerin uit Oostende exposeert werk in Mu.ZEE

08/09/16 om 21:12 - Bijgewerkt om 21:12

Sinds het voorjaar wordt het publiek door Mu.ZEE uitgenodigd om een kunstwerk te maken, geïnspireerd door een werk uit de vaste collectie.

Bakkerin uit Oostende exposeert werk in Mu.ZEE

foto: Anastasia Gonchiarova bij haar werk in pastel 'In netten gevangen'. Op achtergrond het schilderij van Constantin Meunier dat haar inspireerde. © (fotoML)

In september is bakkerin Anastasia Gonchiarova er te gast met haar werk in pastel 'In netten gevangen'.

Elke maand wordt in Mu.ZEE, het kunstmuseum aan zee, één kunstwerk gepresenteerd, dat gemaakt is door een museumbezoeker. Het kunstwerk gaat een dialoog aan met een stuk uit de collectie van Mu.ZEE: een interpretatie, gesprek, vervolg of antwoord op het geselecteerde kunstwerk uit de collectie. "Zo wil Mu.ZEE ontmoetingen creëren tussen publiek en collectie en tussen publiek en publiek, over de grenzen van culturen, leeftijden en maatschappelijke achtergronden heen", zegt Inne Gheeraert van Mu.ZEE.

In september is Anastasia Gonchiarova (36) er te gast. De kunstenares is afkomstig uit Oezbekistan, maar al sinds 1999 in ons land. zij ging in confrontatie met het werk van constatin Meunier 'Garnaalvisserinnen te Mariakerke', een olieverfschilderij op doek uit 1885. "Ik heb mij aan zijn schilderij geïnspireerd, maar koos voor een werk in pastel op papier met als titel 'In netten gevangen'. Ik koos voor vrolijke, felle kleuren en kubistische vormen. Ik ben wel fier dat mijn werk hier hangt want eerlijk gezegd: ik was voordien nog nooit in Mu.ZEE geweest. Toch kijk ik al lang iedere dag op de achtergevel van Mu.ZEE want samen met mijn partner baat ik al jaren een bakkerij uit aan de Sint-Jozefskerk."

Anastasia heeft zopas haar zevende jaar tekenen aan de Oostendse Academie afgerond bij leraar en kunstenaar Danny Bloes.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!