Baba Yega neemt langspeelfilm op in Heuvelland

Baba Yega, hier op een archiefbeeld in actie in K in Kortrijk. © a-TV
Redactie KW

De dansformatie Baba Yega krijgt een eigen langspeelfilm en die wordt voornamelijk opgenomen in Heuvelland. Dinsdag waren er vanaf 7 uur ‘s morgens opnames aan het Hooghof in Wulvergem.

De volledige weg vanaf de Linde in Kemmel tot aan het restaurant De Oude Molen was afgesloten, ook al werd er maar gefilmd op en rond de parking van het restaurant. Baba Yega won vorig jaar nog Belgium’s Got Talent. Niemand weet wie er achter de maskers schuilgaat, al circuleert wel de naam van de Ieperse rapper Sinerjey.

De komende weken wordt ook gefilmd in het oud gemeentehuis van Nieuwkerke, waar er binnen en buiten gefilmd zal worden. Ook zijn er opnames gepland in het jeugdhuis in Wijtschate en in de Kemmelse commandobunker. Het productiehuis Geronimo kon voor de film ook bekende acteurs als Barbara Sarafian en Joke Devynck vastleggen. In de film verdwijnt één van de Baba’s van de aardbodem en moeten zijn vrienden hem terugvinden. Daarbij nemen ze het op tegen de kwaadaardige Cordelia Zen, die alle kinderen van hun spontaniteit en levensvreugde probeert te bestelen. In het voorjaar van 2018 komt de film in de zalen. Heuvelland was eerder al het decor voor de reeks Eigen Kweek.