Baba Yega brengt wereldpremière naar Kursaal Oostende

Redactie KW

Opvallende gasten in het Kursaal van Oostende. Baba Yega kwam er hun nieuwe show ‘Alofa’ voorstellen, die op 26 mei in wereldpremière in het Kursaal gaat.

Baba Yega won in 2016 Belgium’s Got Talent en haalde een jaar later de finale van de Duitse versie Das Supertalent 2017 voor 3,8 miljoen televisiekijkers. De mysterieuze groep is sindsdien een megahype. Op sociale media haalt Baba Yega tot 5,5 miljoen views op Youtube, en heeft het 150.000 volgers op Facebook en 31.000 op Instagram. De dansers kregen een tv-reeks op VTM-Kazoom, en in maart 2018 volgt een langspeelfilm met ook Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Louwyck in de hoofdrollen.

De film, gemaakt in coproductie met Kinepolis, VTM, Geronimo en Telenet, komt straks in de cinemazalen. Maar ook de podia zijn niet veilig. Op 26 mei is Baba Yega te gast in het Kursaal met hun nieuwe zaalshow ‘Liefde/Alofa’. “Een wereldpremière”, zegt organisator Pieter De Wulf. “Het is voorlopig de enige show in België. Maar volgens het management is er ook al grote interesse uit het buitenland”. De leden van Baba Yega gingen maandagavond al het Kursaal verkennen. In hun typische stijl: zonder woorden, met veel geklap, en leuke stunts.

(DJ)

Info en tickets: www.superleuk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier