Axl Peleman zingt liedjes Luc De Vos tijdens Symphonic Rock Night

Redactie KW

Axl Peleman is bereid om op Symphonic Rock Night van harmonieorkest De Jongelingskring een aantal liedjes van zijn boezemvriend Luc De Vos te komen zingen.

Boezemvriend Axl Peleman (foto) zal de betreurde Luc De Vos vervangen.

Axl Peleman en Luc De Vos waren heel close: als muzikanten en zangers, maar ook als geestesgenoten. “We zijn blij dat Axl in extremis nog wil inspringen”, haalt Jan Denolf opgelucht adem. “Hij zal een postuum eerbetoon aan Luc De Vos brengen. De manager van de overleden zanger ziet daar alvast geen graten in, integendeel zelfs. Axl heeft toegezegd om vier nummers van Luc te zingen. Als toemaatje zal hij samen met het orkest The Crowd en de Torhoutse vocale meisjesgroep She het erg mooie Another Brick in the Wall van Pink Floyd brengen.”

Twee podia

De rest van de Symphonic Rock Night op zaterdag 10 januari verloopt zoals gepland. De deuren van De Mast gaan om 19.30 uur open en de optredens starten om 20.30 uur. In het eerste deel treedt De Jongelingskring zelf op, aanvankelijk alleen en daarna met coverband The Crowd.

Er is ook een tweede, kleiner podium. Daar speelt in het tweede deel van de avond de Wijnendaalse groep Fongz. In het derde deel van de avond brengt The Crowd zijn eigen set met zinderende rockcovers uit de voorbije halve eeuw.

(JS – Foto JS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 12 december.