Axel Lane uit Kortrijk in Zwitserse preselectie van het Songfestival

Axel Lane. © Didier de Daniloff
Redactie KW

Van de 166 inzendingen voor de Zwitserse Duitstalige preselectie van het Eurovisiesongfestival valt één kandidatuur sterk op: ‘Anywhere the wind blows’ von Axel Lane, Kortrijk Belgiën.

Entertainer en zanger Axel Lane waagde met dit nummer zijn kans bij Eurosong 2016 bij de VRT, maar het nummer werd niet gekozen. “Mijn producer Peter Keereman iser van overtuigd dat het nummer internationale erkenning verdient“, duidt Axel zijn kandidatuur voor de Zwitserse voorronde. Axel schreef het nummer samen met Peter. “Het is een autobiografische tekst en gaat over een verloren gewaande liefde die na 16 jaar opnieuw tot leven kwam.”

Peter werkte verder op Axels basismelodie en zorgde voor een arrangement. “Omdat enkele landen – onder meer Zwitserland – nog artiesten uit het buitenland mogen afvaardigen, hebben we het ook naar daar gestuurd.” De Zwitserse SRF zette het onmiddellijk op hun site. Van 2 tot 16 november kan er viahttp://esc.srf.ch/de op het nummer gestemd worden. Op die pagina kan je de vertaling naar het Frans of Engels aanklikken. Op pagina 7 staat Axel vermeld en is de clip beluisterbaar.

“Je kan dan op voter of vote klikken en mij 4 punten geven. Het zou leuk zijn om op dat grote Eurovisiepodium te staan. Ik ben al zoveel jaren bezig”, aldus een enthousiaste Axel.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 6 november

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier