Auteur Fons Vinck laaiend enthousiast over opvoering van zijn werk

Redactie KW

Dit weekend vinden de opvoeringen plaats van “De rampzalige revue” een jongerenproductie van Theatergezelschap ‘Tope uit Avelgem.

Maar liefst 18 jongeren gaven gestalte aan de personages van deze zesde jongerenproductie. Zij nemen het publiek mee in een reis doorheen de muziekgeschiedenis, eens ze besloten hebben om samen een heuse revueavond in elkaar te steken.

De auteur van het stuk: Fons Vinck kwam zelf kijken naar de uitvoerig van het Avelgemse gezelschap en was nadien laaiend enthousiast over de uitvoering ervan. “Dit is een van mijn stukken die het moeilijkste is om te realiseren op een podium en die bijgevolg ook het minst wordt opgevoerd. Maar vanavond was ik aangenaam verrast van hetgeen ik te zien kreeg. De leiding en vooral de jongeren van Theatergezelschap ‘Tope’ hebben deze productie op scène gebracht zoals ik het zelf had voorzien. Er werden een aantal aanpassingen doorgevoerd, maar dit stoort me allerminst, zolang de essentie van het stuk maar niet verloren gaat” aldus de auteur die een geboren en getogen Aalstenaar is.

Fons is auteur en acteur, het theater zit hem als het ware in het bloed. Hij schreef reeds vele stukken die voornamelijk voor jeugd bedoelt zijn. Op vandaag zit hij regelmatig zelf in de regisseursstoel.

(JMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier