Augustijn Vermandere stelt nieuwe cd Willemsson voor

Redactie KW

Willemsson is de artiestennaam van Augustijn Roger Anna Kris Willemszoon Vermandere. Een waterval van namen voor een getalenteerd muzikant en zoon van.

Opgroeiend in een muzikale midden gaat hij al op jonge leeftijd naar de muziekschool waar hij zich toelegt op de piano. Eens hij over een eigen opnamestudiootje beschikt, neemt hij er nummers op voor andere bands en muzikanten. Maar hij speelde liever zelf in plaats van voor anderen apparatuur te bedienen. Na de muziekschool leerde hij alles zelf en ging zijn eigen weg. Met The Johnsonz wint hij Verse Vis en Westtalent 2003 en ze schoppen het tot in de halve finale van Humo’s Rock Rally.

Vergankelijkheid

Na zijn twee vorige albums met producer Pedro De Bruyckere Blind en In Sight heeft hij nu een nieuwe cd uitgebracht door Lemsso Records. Bij het maken van Willemsson is bewust gekozen voor een eenvoudigere, minimale bezetting: piano, drums, bas en een enkele gitaar of hammondorgel. De song, stem en piano staan centraal. Het zijn maatschappijkritische songs in het Engels, gekruid met humor, een knipoog en veel zelfrelativering. Of hij er ooit aan dacht om ook Nederlandstalige teksten te schrijven? “Engels bekt beter en ik heb trouwens voor de eerste Hopla-cd een verrassend en leuk project voor een kinderprogramma op tv in het Nederlands geschreven.”

Info: www.willemsson.com

(RL – foto RL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier