Aspe met Herbert Flack in 2015 te zien op theaterpodia

© BELGA
Redactie KW

Het tiende el laatste seizoen op VTM werd donderdag voorgesteld in Brugge, dat een decennia lang als decor diende voor de crimiserie.

Seizoen negen eindigde met een cliffhanger. Jelle Cockx (Hilde De Baerdemaeker) werd neergeschoten en naar het ziekenhuis overgebracht. Vanaf woensdag 12 maart komen de fans van de avonturen van hoofdinspecteur Pieter Van In het vervolg te weten. Dat het tiende seizoen ook met een cliffhanger zal eindigen, lijkt eerder onwaarschijnlijk, want deze reeks is meteen het slotstuk van de serie.

Prima samenwerking

“We kunnen terugkijken op een prima samenwerking met makers van Aspe”, aldus burgemeester Renaat Landuyt. “Ze gingen professioneel te werk, brachten de kijker in vervoering en maakten ondertussen de Bruggeling uitermate fier op zijn woonplaats.” Ook de crew van Aspe dankte het stadsbestuur en alle betrokken diensten voor de samenwerking. De grootste fans kunnen binnenkort ook alle afleveringen, dat zijn er 127, nog eens herbekijken op een uitgebreide dvd-box, die binnenkort uitgebracht wordt.

Theatertournee

Bovendien raakte donderdag bekend dat er een theatertournee komt in 2015. Schrijver Pieter Aspe sloeg de handen in elkaar met regisseur Frank Van Laecke. Het resultaat is te ontdekken in het theaterstuk ‘Aspe. Moord in het theater’, met op 10 januari volgend jaar de première in de Brugse stadsschouwburg. En net zoals in de serie zal Herbert Flack in de huid van Pieter Van In kruipen. De Duvel staat al fris.

(BELGA)