Asielzoekers genieten van rockconcert in 4AD in Diksmuide

Redactie KW

Donderdag werd in Muziekclub 4AD in Diksmuide een concert georganiseerd speciaal voor asielzoekers.

Om 15 uur kwamen ID!OTS, de rock’n roll-band rond voormalig Ugly Papa-frontman en Bevergemgezicht Luc Dufourmont een gratis try-out voor de opgevangen vluchtelingen uit Lombardsijde en Koksijde spelen.

“Vanuit vluchtelingenwerk Vlaanderen, kregen we de vraag of we iets zouden kunnen doen” vertelt Patrick Smagghe. “Een vraag waar we graag op ingingen. We gingen meteen op zoek naar een groep die zou willen optreden en vonden ID!OTS bereid om hieraan mee te werken. De groep was hier toch al een paar dagen aan het repeteren en treedt hier op 4 maart op. De reden waarom we hier graag aan meewerken is niet alleen het bieden van een namiddag ontspanning, maar ook het bevorderen van de integratie en de asielzoekers laten kennismaken met één van de beste rockbands die Vlaanderen voor het ogenblik heeft.”

Naast een aantal alleenstaanden was ook een groot aantal gezinnen met kinderen met de bussen meegekomen naar Diksmuide. Een aantal mensen die in het Diksmuidse LOI verblijven, kwamen ook van de namiddag genieten. “Er zijn hier heel wat verschillende nationaliteiten”, vertelt Waheed Mohammed Kware. “Veel mensen uit Afghanistan, maar ook Afrikanen en Indiërs. Niet gemakkelijk om met elkaar te spreken. Het is wel goed dat er een concert wordt aangeboden, het verzet de zinnen even.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier