Art Shelter stelt eerste project in De Grote Post voor en laat ondernemers cultuur sponsoren

01/12/16 om 21:04 - Bijgewerkt om 21:02

Art Shelter is een initiatief van Stefan Tanghen de directeur van het Oostendse cultuurcentrum De Grote Post, die zes collega-ondernemers wist warm te maken om te investeren in cultuur.

Art Shelter stelt eerste project in De Grote Post voor en laat ondernemers cultuur sponsoren

Directeur Stefan Tanghe van CC De Grote Post en de uit Oostende afkomstige maar in Brugge wonende kunstenares Mia Nollet te midden het gefragmenteerde textielkunstwerk Zeeenzucht in de Grote toneelzaal van het cultuurcentrum. © (fotoML)

"De vennootschap, een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk onderzoekt de commerciële mogelijkheden in de marge van cultuurprojecten en stelt zich tot doel om meer cultuur in de samenleving mogelijk te maken", zegt initiatiefnemer Stefan Tanghe. Woensdagavond werd haar allereerste project Zeeenzucht in De Grote Post voorgesteld: in de voorbije zes maanden ontwierp kunstenares Mia Nollet in opdracht van Art shelter een erg groot kunstwerk op textiel dat de Noordzee voorstelt. Nu sieren 431 fragmenten van het kunstwerk de bovenkant van de rugzijde van de evenveel zitjes in de grote toneelzaal van het cultuurcentrum. Wie als bedrijf een zitje sponsort voor 431 euro per jaar krijgt zijn naam op het textielfragment geborduurd. Als return mogen de intekenaars een aantal voorstellingen bijwonen. "Zo investeren ondernemers in cultuur, in tijden dat de subsidiekraan van de overheid drastisch dicht wordt gedraaid", zegt Stefan Tanghe.

Ook 38 artiesten w.o. Arno, Jan Decleir, Sien Eggers, Wannes Capelle, Barbara Sarafian, Kamagurka, Maaike Cafmeyer, Marcel Vantilt, Sam Louwyck en Stephan Vanfleteren hebben ook een gesponsorde stoel.

Woensdagavond woonden de sponsors en hun genodigden het avondvullend programma 'We shall overcome' van Wim Opbrouck bij. "Zo wordt De Grote Post de trekker van het Art Shelter project en hoopt onze vennootschap tegen mei 2017 50.000 euro te werven voor andere projecten van kunstenaars en culturele organisaties", zegt een tevreden Stefan Tanghe.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!