Arno sluit Paulusfeesten af

Redactie KW

De 45ste Paulusfeesten kenden hoogten en laagten, maar de afsluiter op woensdagavond was meer dan een schot in de roos.

Oostendenaar Arno liet het grote Peter&Paulusplein al uren op voorhand ‘boemvol’ lopen. Het was nog eens ‘volle bak’ zoals vroeger toen Lucy Loes op het groot podium stond of zong van op de Amandine. De fans waren zo ongeduldig om Arno te verwelkomen, dat de organisatoren verplicht waren om Arno met een fiets binnen te smokkelen achter de coulissen.

Arno Hintjens was midden de jaren 70, leerling van de hotelschool in Oostende. Hij kreeg er ook les van praktijkleraar Raymond Bens, die zijn oud-leerling na het concert kwam feliciteren met zijn fantastisch optreden
Arno Hintjens was midden de jaren 70, leerling van de hotelschool in Oostende. Hij kreeg er ook les van praktijkleraar Raymond Bens, die zijn oud-leerling na het concert kwam feliciteren met zijn fantastisch optreden© FRO

De 68-jarige zanger liet het aan zijn hart niet komen. Hij genoot duidelijk van het enthousiasme op het plein en trakteerde, samen met zijn steengoede muzikanten, de dansende en zingende fans op een stevig rockconcert. Bij ‘Ma Mère’ werd het geladen stil maar toen ‘Ola lala’ en Les Filles du bord de mer” weerklonken, daverde het hele plein op zijn grondvesten. De mensenzee deinde op en neer en zong uit volle borst: Zwèn…zwèn…zwèn!

Arno bracht ook nog een klinkend bisnummer, waarbij hij de cimbalen liet weergalmen. De 45ste Paulusfeesten, die toch last hadden van het wisselvallige weer, werden zo afgesloten in stijl, dankzij een Oostendse wereldvedette!

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier