Arno Brys stelt tentoon in Sint-Niklaaskerk in Slijpe

Redactie KW

Van maandag 27 juli tot en met zondag 23 augustus is de Sint-Niklaaskerk van het Slijpe het decor voor een expo van Arno Brys, grafisch ontwerper en figuratief kunstenaar.

Het is geen toeval dat deze expo in de kerk van Slijpe plaatsvindt. Arno Brys is immers verantwoordelijk voor de artistieke wedergeboorte van dit kerkje – twee jaar geleden – dankzij twee schitterende monumentale fresco’s met tempeliers en hospitaalridders die de muren van deze gerenoveerde ruimte versieren. Een uitdagende ingreep die de warme band tussen kunstenaar en deze kerk bezegelde. Arno Brys’ werken zijn mooie, herkenbare en figuratieve verhalen, omlijnd door een kenmerkende zuiverheid en strakheid.

Deze tentoonstelling bundelt nu op een heel tastbare manier de artistieke loopbaan van een kunstenaar die in alles schoonheid vindt. “Arno Brys, is vooral bekend geworden door zijn ontwerpen van glasramen in het stadhuis van Ieper en in enkele kerken in Poperinge. Hij verwierf ook bekendheid als ontwerper van praalwagens, reuzen en kostuums voor de praalstoet van de Gouden Boom en de H.Bloedprocessie, allebei in Brugge. Als grafisch kunstenaar heeft Arno Brys heel wat boeiende tekeningen gemaakt. Een aantal ervan stelt hij tentoon, met als primeur 35 onuitgegeven eenmalige grafische prenten. “, zegt Rik Brys, broer van de kunstenaar en gewezen lesgever aan het Conservatorium aan Zee in Oostende.

(LC)

>> De toegang gratis. Openingstijden elke dag van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Ongetwfijfeld een aanrader voor een bezoekje aan Slijpe met zijn prachtig kerkje waarvan de binnenkant volledig vernieuwd werd volgens de plannen van de kunstenaar.